<Temmuz 2018>

Beyoğlu Gençleri Dünyayı Dolaşıyor!

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlulu gençlere dünyanın farklı ülkelerinde kendi akranları ile buluşarak farklı kültürleri tanıma ve öğrenme olanağı sağlıyor. 2004 yılından itibaren bu değişim programını gerçekleştiren Beyoğlu Belediyesi, gençlerin çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak, farklı kültürleri tanıyarak önyargılarından sıyrılmasını ve dünya vatandaşlığı bilincini kazanmasını sağlıyor.

Değişim programı öncesi Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret eden öğrenciler Başkan Demircan’la görüştükten sonra yine Başkan Demircan tarafından uğurlandılar. Değişim programı çerçevesinde, gençler bu yıl Haziran ve Temmuz aylarında, Yunanistan, Avusturya, Bulgaristan, Tunus, Makedonya, Almanya, Fas, İtalya ve Macaristan’da gerçekleştirilecek çeşitli uluslararası değişim programlarına katılacaklar.

Fas’ın Bouznika kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Gençlik Buluşması’na katılacak olan 20 Beyoğlulu genç, Atlas Okyanusu ile Akdeniz’i birleştiren bu ülkede çeşitli uluslardan gençlerle sosyal çalışmalar yaparken, İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen Euro Image- Euro Imagination programında yer alan 7 gencimiz de “Avrupa Vatandaşlığı ve Avrupalı Bilinci” üzerine bir çalışmaya katılacak.

Beyoğlulu gençler, değişim programı ile yalnızca yurtdışını değil Türkiye’nin farklı illerini görme ve tanıma fırsatına da sahip oluyorlar. 2007 yılında, Samsun, Muğla, Konya ve Nevşehir illerini ziyaret edecek olan gençler bu illerin kültürel ve tarihsel özelliklerini keşfedecekler.