<Mayıs 2019>

4. Beyoğlu Okullar Arası Satranç Turnuvası Başladı

Öğrencilerde olumlu rekabet duygusu oluşturmak amacıyla düzenlenen “4. Beyoğlu Okullar Arası Satranç Turnuvası”nın açılışında konuşan Başkan Demircan, “Satranç sadece bir spor değil bir yaşam tarzıdır. Bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından öğrencilerde olumlu rekabet duygusu oluşturmak ve sağlıklı gelişimlerine destek vermek amacıyla düzenlenen “4. Okullar Arası Satranç Turnuvası” başladı. Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirilen turnuvaya Beyoğlu’ndaki ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 400’e yakın öğrenci katıldı. Kasımpaşa Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvanın açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak öğrencilere başarılar diledi.

BÜTÜN İŞLERDE STRATEJİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Turnuvanın açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bütün işlerde strateji çok önemlidir. Kafanızda stratejiyi kuruyorsunuz, sonra bir plan geliştiriyorsunuz aklınızda. Sonra da karşı hamlelere göre adımlar atıyorsunuz. Aklınızı kullanıyorsunuz. Fikrinizi kullanıyorsunuz. Ve onu eyleme döndürüyorsunuz. Sıradan, size talimat verilmiş, şunu yap denilen varlık gibi davranmıyor; fikrinizi, aklınızı, zihninizi, strateji, plan proje ve eylem ile neticelendiriyorsunuz. Demek ki satranç sadece bir spor değil bir yaşam tarzıdır. Ben bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, siz öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

“GÜZEL BİR TURNUVA OLMASINI UMUYORUM”

Turnuvaya katılan öğrencilerden Deniz Dalgın çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Satranç turnuvasında ben de varım. Daha önce de bu turnuvaya katıldım. Güzel bir turnuva olmasını umuyorum. Satranç çok güzel bir oyun ama heyecan da var. Herkese başarılar diliyorum” dedi. Gülsüm Ayçelik ise, “Turnuvaya ilk defa katılıyorum. Mutluyum, heyecanlıyım. Hedefim masa birincisi olmak” ifadelerini kullandı.

İLK 3’E GİREN YARIŞMACILAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yıldızlar, gençler, minikler ve küçükler olmak üzere 4 farklı kategorinin yer aldığı 4’üncü Beyoğlu Okullar Arası Satranç Turnuvası iki gün sürecek. 21 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek final müsabakalarıyla sona erecek turnuvada, dereceye girecek olan 16 öğrenciye tablet hediye edilecek.