<Ağustos 2020>

Beyoğlu’nda Çocuklara Havuz Keyfi

Eğitim öğretim sezonu içerisinde “Beyoğlu’nda Yüzme Bilmeyen Kalmasın” diyerek başlattığımız ve her yıl binlerce öğrenciyi suyla buluşturan Beyoğlu Belediyesi Yüzme Okulu bu yaz, okullara taşınıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği yaparak Piripaşa İlk/Ortaokulu, Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Orbay İlk/Ortaokulu bahçelerine kuracağımız portatif havuzlar ile sporu ve yaz eğlencesini çocuklarımızın ayağına götürüyoruz. Portatif Yaz Havuzlarına 7-11 yaş arasındaki (2009-2013 doğumlular) çocuklar katılabilecek. Yaz havuzlarına katılmak isteyen öğrencilerimiz, velileri ile birlikte 13 Temmuz 2020 Pazartesi gününden itibaren havuzların kurulacağı noktalara gelerek kayıtlarını yaptırabilirler.

GENEL KURALLAR

1. Yaz havuzlarına 7-11 yaş arası çocuklar (2009-2013 doğumlular) katılabilmektedir.
  2. Seans süresi 50 dakikadır. Öğrenciler seans saatinden önce havuz alanına alınmayacaktır.
  3. Kaybolan değerli eşyalardan Beyoğlu Belediyesi sorumlu değildir.
  4. Öğrenciler deri enfeksiyonu, açık yara, kesik ya da bulaşıcı hastalık durumlarında havuza alınmayacaktır.
  5. Kronik hastalığı olan (kalp, tansiyon, vertigo vb.) öğrencilerin konu hakkında eğitmenleri bilgilendirmesi zorunludur.
  6. Seanslara gelmeden en az 2 saat önce yemek yemiş olmak tüm spor dalları için en elverişli açlık seviyesidir.
  7. Havuzda sakız çiğnemek, havuz alanına yiyecek ve içecekle giriş yapmak yasaktır.
  8. Öğrencilerin yüzme amaçlı üretilen kıyafetler dışında (tayt, kot vb.) herhangi bir kıyafetle havuza girmesi yasaktır.
  9. Öğrenciler havuza mayonun altına iç çamaşırı giyerek giremezler.
  10. Takı ve aksesuar ile havuza girmek yasaktır. Öğrenciler seanstan önce tamamını çıkarmış olmalıdır.
  11. Havuzda bone kullanımı zorunludur. Gözlük kullanmak kişilerin tercihine bırakılmıştır.
  12. Havuz kullanımından önce duş alınması ve ayak havuzunun kullanılması zorunludur.
  13. Öğrencilerin, terlik ve havlu gibi kişisel eşyalarını eğitmenlerin belirlediği alanlara koyması zorunludur.
  14. Havuz alanına yüzmeyle alakalı olmayan eşyaların konulması yasaktır.
  15. Eğitmenlerin öngördüğü durumlar haricinde denizde kullanılan araç gereçlerin havuza sokulması yasaktır.
  16. Öğrenciler, eğitmen ya da görevli personel olmadan havuza giremezler.
  17. Yüzme bilmeyen ya da yüzme seviyesi serbest yüzmeye uygun olmayan öğrencilerin eğitmen ile yüzmesi zorunludur.
  18. Öğrenciler, kendileri için belirlenen seanslarda ve görevli eğitmenler tarafından belirlenmiş alanlarda yüzmekzorundadır.
  19. Öğrenciler, kendileri için belirlenen alanların dışına çıkmamalı havuz içerisindeyken eğitmenlerin talimatlarına uymalıdır.
  20. Öğrenciler havuz alanında koşmamalıdır ve diğer öğrencilere zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmalıdır.
  21. Seansların sonlandırılmasının ardından havuz boşaltılmalı ve belirlenen süre içerisinde havuz alanında toplanılmalıdır.
  22. Havuzda fotoğraf ve video çekimi yapmak yasaktır.
  23. Velilerin seans sırasında havuz alanına girmesi ve eğitimi olumsuz etkileyecek davranışlarda bulunması yasaktır.
  24. Mayo, şort ya da diğer yüzme kıyafetleri ile havuz alanı dışına çıkmak yasaktır.
  25. Havuz alanına veli dışında izleyicilerin getirilmesi yasaktır.
  26. Tüm eğitmenler, öğrenciler ve veliler, yazılı ve sözlü havuz kurallarına uymakla yükümlüdür.
  27. Başvuru formunun doldurulması ve muvafakatnamenin imzalanması, tüm kriterlerin kabul edildiğini ve idarenin kendi kastı ve kusuru dışında meydana gelebilecek ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı ya da belirtileri, Covid-19 vakası, spora bağlı her türlü kaza, geçici veya sürekli sakatlanma, yaralanma ya da vefat durumunda Beyoğlu Belediyesi’ni, yetkilileri ya da görevlileri sorumlu tutmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

SOYUNMA ODALARI VE DUŞ KULLANIM KURALLARI

1. Öğrenciler, soyunma odalarına günlük ayakkabıları ile giremezler, bu alanda temiz terlik ile dolaşmak zorunludur.
  2. Kıyafet değiştirmek için soyunma odalarının kullanılması zorunludur. Havuz alanı dışında değişim yapılamaz.
  3. Lavabo ve duşlarda kişisel bakım yapılamaz, duşların kullanım süresi azami 3 dakikadır.
  4. Unutulan terlik ve ıslak eşyalar direkt olarak imha edilir, soyunma odalarında unutulan eşyaların sorumluluğu kişiye aittir.
  5. Duşların havuz seansından önce kullanılması zorunludur, seans sonrasında duş kullanımı yasaktır.
  6. Duşlarda sabun, şampuan ya da kimyasal içeren diğer ürünlerin kullanılması yasaktır.